Stroomfabriek

De Stroomfabriek
Stroomfabriekje#01Je eigen zonnestroom opgewekt op een bijzonder Wijks dak
De Stroomfabriek is sinds 1 oktober 2015 volop in bedrijf. We hebben in de zomer van 2015 505 zonnepanelen geplaatst op de steenfabriek in de Bosscherwaarden. Dat hebben we gedaan in goede samenwerking met de eigenaar van dit Rijksmonument, het Utrechts Landschap. Reeds in oktober 2014 waren alle panelen gereserveerd door zo’n 90 huishoudens. Halverwege maart 2015 kwam pas het verlossende bericht, na ruim 4 maanden in spanning afwachten, dat ons project gedurende 15 jaar een exploitatiesubsidie krijgt: de SDE+. Kort daarna is de opdracht tot plaatsing getekend met een lokaal bedrijf: Van der Sijs techniek en automatisering. Sinds eind september 2015 is de Stroomfabriek vol in bedrijf. Je kan hier zien hoeveel de Stroomfabriek produceert.

Zon voor en door Wijk

Midden in het rivierenlandschap ligt de Bosscherwaarden met een bijzonder Rijksmonument. Een industriële steenfabriek waar sinds 1923 vele stenen zijn gebakken. Het is echter alweer een tijdje geleden dat de laatste steen lag te drogen. Samen met de inwoners van Wijk hebben we de fabriek nieuw leven ingeblazen. Niet langer als Steenoven, maar als Stroomfabriek. Het dak van de steenfabriek heeft namelijk een perfecte ligging voor zonnepanelen. Op het dak is ruimte voor 505 panelen waarmee jaarlijks circa 130.000 kWh zonnestroom wordt opgewekt. Dit is genoeg voor het gemiddelde jaarverbruik van 40 huishoudens. Op deze site kan je meer lezen over de Stroomfabriek.

IMG_7888

Advertenties

Meest recente berichten

Energiecoöperaties gaan samenwerken

duurzame-energie-unie-logo-long-mediumVanaf 1 februari 2017 gaan de Duurzame Energie Unie en Noordelijk Lokaal Duurzaam een partnerschap aan. Door de samenwerking van de coöperaties ontstaat met 95 lokale energiecoöperaties het grootste samenwerkingsverband op het gebied van lokale duurzame energie.  De EigenWijkse Energie Coöperatie werkt al een aantal jaren samen met de Duurzame Energie Unie om haar klanten 100% groene stroom en groen gas te leveren. Uit onderzoek blijkt dat ook het lokale aspect mensen aanspreekt.  4 op de 10 consumenten vindt energie uit de streek aantrekkelijk. De voornaamste redenen zijn transparantie en de drang van consumenten om een steentje bij te kunnen dragen aan het opwekken van duurzame energie. Diverse lokale duurzame energiebedrijven en coöperaties zetten zich in om groene stroom en gas op te wekken en de baten hiervan terug te laten vloeien naar de lokale gemeenschap. Lees verder voor het hele persbericht.

  1. 2030 Geef een reactie
  2. Presentatie Marjan Minnesma Geef een reactie
  3. Zonnepanelen voor Mariënhoeve Geef een reactie
  4. Energiecafé met Marjan Minnesma Geef een reactie
  5. Bekijk onze eerste reclamespot! Geef een reactie
  6. Speciale aanbieding! Geef een reactie
  7. Markt van de Toekomst Geef een reactie
  8. Mariënhoeve Duurzaam Geef een reactie
  9. Volksbelang wordt klant Geef een reactie