Zonnepanelen voor Volksbelang

img_0841Zonnestroom is voortaan ook bereikbaar voor huurders. Samen met Wocozon en de EigenWijkse Energie Coöperatie zorgt Volksbelang ervoor dat elk huishouden toegang heeft tot duurzame stroom.

Meteen meedoen? Geef je hier op.
Nog vragen? Klik hier.
Onze actuele tarieven zie je hier.

Woningstichting Volksbelang, Wocozon en de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) hebben de handen ineen geslagen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om alle daken van huurders van Volksbelang te voorzien van zonnepanelen. Hiermee kunnen de huurders voortaan een flink percentage van hun stroom door de zon laten opwekken. Wocozon gaat zonnepanelen plaatsen op eengezinswoningen met een eigen dak. De bewoners van flatwoningen zonder eigen dak kunnen profiteren van collectieve zonnepanelen op de flats. Daar gaat de EigenWijkse Energie Coöperatie voor zorgen. Met of zonder eigen dak: het financiële voordeel voor de huurders is in beide gevallen ongeveer even groot. In totaal kunnen er zo’n 20.000 panelen op de Volksbelang-daken.

Voor huurders van appartementen, dus met een gezamenlijk dak, biedt EWEC een vorm om te profiteren van zonnestroom. Zij kunnen deelnemen in zogenaamde collectieve zonnedaken, ‘postcoderoosprojecten’.
Huurders worden eigenaar van een of meer zonnepanelen in zo’n collectieve installatie en hoeven daarom geen energiebelasting te betalen over de stroom die deze panelen opwekken. De kosten voor een paneel zijn 5 euro, een bedrag dat de huurders ruimschoots terugverdienen door de lagere energierekening. Huurders die meedoen aan het collectieve model en daarbij ook nog klant worden van EWEC krijgen extra voordeel.

Volksbelang en de EigenWijkse Energie Coöperatie werken samen in dit project. Je kan meedoen als je geen eigen dak hebt, zoals in een flat, of als je dak niet geschikt is. De EigenWijkse Energie Coöperatie zoekt dan een ander dak dat groot genoeg is om jouw panelen, samen met die van andere huurders die meedoen, te kunnen plaatsen. We starten met het eerste project zodra zich genoeg huurders (ongeveer 50) hebben aangemeld. Je kan voor maximaal 9 panelen intekenen. Voor € 5 per paneel ben je al eigenaar. Je kan je hier opgeven.

Wil je eerst meer informatie?
De meest voorkomende vragen proberen we hier te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Bel dan met Sarida: 06 1249 2247 of stuur een e-mail.

Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Volksbelang en vragen naar Sander Bos. Hij is dagelijks van 8.30 – 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0343 595 888, of per mail op info@volksbelangwbd.nl

Advertenties