Energiecafé met Marjan Minnesma

ewec-mminnesma-17nov2017Datum: donderdag 17 november 2016 van 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: Karel de Grotestraat 30, Wijk bij Duurstede
Raadszaal Huis der Gemeente, Wijk bij Duurstede

Op donderdag 17 november om 20:00 uur komt duurzaamheidskoningin Marjan Minnesma naar Wijk bij Duurstede. De EigenWijkse Energiecoöperatie houdt op die avond haar Energiecafé in de raadszaal van het huis van de gemeente. De bijeenkomst is gratis toegankelijk maar vol is vol.

Marjan Minnesma (1966) is sinds 2007 directeur van Urgenda. Ze behaalde een Master in Bedrijfskunde, Rechten en Filosofie en werkte o.a. als campagnedirecteur bij Greenpeace. Ook was ze directeur van DRIFT, het Dutch Research Institute for (sustainability) Transitions, in Rotterdam.

Urgenda, een samentrekking van Urgente Agenda, is in 2007 opgericht door Jan Rotmans en Marjan Minnesma vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam en DRIFT. Het is de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken. Aan de hand van het rapport Nederland op 100% duurzame energie in 2030, het kan als je het wilt en een concreet actieplan, realiseert zij projecten op het gebied van duurzame bouw, mobiliteit, energie en circulaire economie. Hierbij wordt samengewerkt met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren.

In 2010 bestelde Minnesma 50.000 zonnepanelen rechtstreeks in China om op die manier de prijs te drukken zodat zonnepanelen zonder subsidie mogelijk werden: “Wij willen zon”. In 2015 won Urgenda de spraakmakende Klimaatzaak tegen de Staat der Nederlanden waarbij geëist werd dat Nederland in 2020 minimaal 25% CO2-reductie realiseert. Ter vergelijking, Denemarken en Duitsland reduceren al 40% voor 2020. En ze liep het hele eind van Amsterdam naar Parijs ter gelegenheid van de klimaattop in Parijs, de Climate Miles.

Aangezien de gemeente Wijk bij Duurstede de niet geringe ambitie heeft per 2030 klimaatneutraal te zijn is het interessant om te vernemen hoe dat volgens Minnesma zou kunnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s